top of page
Søg

Har du svært ved at sige fra?

Opdateret: 16. jun. 2023

For mange mennesker, er det utroligt svært at sætte grænser. Det kan skyldes forskellige ting. For eksempel kan det være fordi man ikke vil være til besvær, gerne vil gøre andre glade eller også er det simpelthen fordi, man ikke selv kan mærke, hvad man egentligt har brug for.


Man kan leve en stor del af ens voksenliv uden overhovedet at være klar over, at man har svært ved at sætte grænser og ikke lever ud fra ens egne behov. Fordi man simpelthen ikke har lært det som barn. Det viser sig ofte for personer, der er opvokset i dysfunktionelle familier, hvor for eksempel alkoholisme har fyldt i hverdagen, personer der har oplevet overgreb eller personer, som simpelthen bare har lært, at man skulle opføre sig på en bestemt måde for at modtage kærlighed og accept.


Hvis man ikke mærker sig selv og sine grænser kan det med tiden føre til dårligt selvværd, depression og angst. Ligeledes kan det sætte sig i kroppen i form af spændinger. Derfor er det vigtigt at man lære at sige fra og begynder at leve sit liv ud fra egne præmisser.


Én af kropsterapiens mange fordele er, at man netop lærer at mærke sin krop og lettere kan finde ind til sin kerne og derved begynde at lære, at det er okay at sige nej.


Har du brug for hjælp til at sætte grænser? Så book din tid nu


Comments


bottom of page